tab.fav
tab.tasting
title
Kenmerken
Beschrijving
Aantrekkelijke neus met een echt karakter. Aroma's die doen denken aan rijp fruit, rijpe peer en een vleugje van perenschillen, sappige appel en abrikozen. Op de achtergrond discrete aardse toetsen, met een rokerig karakter. Na enige tijd in het glas komt een subtiel aroma naar voren dat doet denken aan witte bloesem en aromatische kruiden. In de mond goed gestructureerd en evenwichtig met rijp en sappig fruit, rijpe peer, appel en abrikozen, duidelijke mineraliteit en een elegante fenolische toets. Goede body en lengte. Verschillende lagen fruit , met discrete aroma's van zachte kruiden in de overtuigende afdronk.
Aroma's
Primaire aroma's
Secundaire aroma's
Druivenras
Smaakadvies
Productieproces
Vinificatie: handgeplukt eind september. De druiven worden gekoeld met droog ijs om oxidatie te voorkomen. Zachte persing en temperatuurgecontroleerde gisting gedurende 15 dagen. Rijping: stalen vaten, 3 maanden "batonnage" (roeren van most).Domein
Torre MoraMario Piccini
Eigenaar
Torre Mora ligt aan de voet van de Etna en omvat 15 hectare wijngaarden. Hier speelt Nerello Mascalese de hoofdrol in de creatie van Etna Rosso DOC, samen met Nerello Cappuccio. De andere hoofdrolspeler is Carricante, een witte druivensoort die zijn frisheid geeft aan de Etna Bianco DOC. De wijngaarden van het landgoed zijn volledig omgeschakeld naar biologische landbouw en worden voortdurend in de gaten gehouden door onze deskundige handen, die nauwgezet aandacht besteden aan elke druiventros. De Torre Mora wijngaarden zijn gelegen in Linguaglossa en Rovittello, een dorp in de gemeente Castiglione di Sicilia. De familie Piccini nam Torre Mora in 2015 over, met als doel het uit de as te doen herrijzen. Om dit project uit te voeren, koos de familie Piccini Alessandro Barabesi, die onlangs werd bekroond met de titel 'Wijnmaker van het Jaar' door WineMag magazine.