tab.fav
tab.tasting
title
Kenmerken
Beschrijving
Scalunera Rosso wordt gekruist door edele paarse tinten, met robijnrode schitteringen. De neus wordt verleid door toetsen van rood fruit, mandarijn en zwarte bes. De slok onthult uitbundige aroma's van muskus en jeneverbes. De fluweelzachte tanninetextuur streelt het gehemelte en laat een brullende afdronk achter, zoals de vulkanische geest van de Etna.
Aroma's
Primaire aroma's
Secundaire aroma's
Druivenrassen
Smaakadvies
Productieproces
Vinificatie: de druiven worden midden oktober uitsluitend met de hand geoogst. We kiezen voor een korte maceratie op de schillen, ongeveer 14 dagen. Daarna vindt de gisting plaats bij een gecontroleerde temperatuur (25-28°C). Rijping: de wijn rijpt 18 maanden in grote eikenhouten vaten in barriques, 80% in eikenhouten vaten (10 hl - 30 hl) en 20% in barriques.Domein
Torre MoraMario Piccini
Eigenaar
Torre Mora ligt aan de voet van de Etna en omvat 15 hectare wijngaarden. Hier speelt Nerello Mascalese de hoofdrol in de creatie van Etna Rosso DOC, samen met Nerello Cappuccio. De andere hoofdrolspeler is Carricante, een witte druivensoort die zijn frisheid geeft aan de Etna Bianco DOC. De wijngaarden van het landgoed zijn volledig omgeschakeld naar biologische landbouw en worden voortdurend in de gaten gehouden door onze deskundige handen, die nauwgezet aandacht besteden aan elke druiventros. De Torre Mora wijngaarden zijn gelegen in Linguaglossa en Rovittello, een dorp in de gemeente Castiglione di Sicilia. De familie Piccini nam Torre Mora in 2015 over, met als doel het uit de as te doen herrijzen. Om dit project uit te voeren, koos de familie Piccini Alessandro Barabesi, die onlangs werd bekroond met de titel 'Wijnmaker van het Jaar' door WineMag magazine.