tab.fav
tab.tasting
empty.title
title
forgot_password
Concours Mondial de Bruxelles
Médaille d'or
Kenmerken
Beschrijving
Granaatrode kleur. De neus onthult toetsen van zeer rijp, gestoofd zwart fruit. De smaak is vol en geconcentreerd, met een zachte afdronk en zijdezachte tannines.
Romain Duvernay, oenoloog
Aroma's
Primaire aroma
Zwart fruit
Secundair aroma
Confituur
Druivenrassen
Grenache
70%
Syrah
20%
Mourvèdre
10%
Smaakadvies
Bewaartijd : 2024 - 2030
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Wit vlees, Rood vlees, Gevogelte
Productieproces
Cultuur/bodem: terrassen van grind, zand en klei. Oogst: oogst wanneer de wijn rijp is. Vinificatie: traditionele vinificatie in betonnen kuipen met temperatuurregeling (<28°C). Rijping: in vaten gedurende 8 maanden.Domein
Romain DuvernayOenoloog
44 Chemin des grands prés La Martelière, 84850 Travaillan - Frankrijk
Romain Duvernay is een getalenteerde oenoloog die verbonden is aan New Rhône Millésimes en door zijn collega's wordt erkend als een van de beste fijnproevers van de regio. Nadat hij zijn vaardigheden had aangescherpt in Bordeaux, Languedoc, Bourgondië en bij een nationale restaurantdistributeur, werd hij al snel verliefd op alle rijkdommen van de Rhônevallei, vooral op de emblematische druivenrassen: grenache, syrah en mourvèdre.