Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Lichtgeel met strokleurige nuances. De neus onthult toetsen van pompelmoes, bloedsinaasappel en citroen. In de mond verleidt de wijn met zijn levendigheid en de verfrissende citrussmaken die typisch zijn voor de sauvignondruif. Hij blijft licht en fris, met een soepele structuur en blijft lang aanhouden.

Dominique Laporte, beste sommelier van Frankrijk

Aroma's

Primaire aroma's
PompelmoesPompelmoes
CitroenCitroen

Druivenras

Profil Sauvignon
100%

Smaakadvies

Serveertemperatuur : tussen 8° en 9°
Smaakcombinaties : Gegrilde vis, Vis met saus, Gevogelte, Aperitief
Gegrilde vis, Vis met saus, Gevogelte, Aperitief

Expertcommentaar

distinction
Recommandé
Certains choisissent de suivre la voie classique de production de vin et de tout simplement 'désalcoliser' à la fin. D'autres, à l'instar du Petit Béret, ont carrément pris le pari de créer le profil aromatique des vins en utlilisant du jus de raisin puis des herbes et autres arômes naturels. Le tout en 100% végan. A noter qu'en plus d'être sans alcool, un verre de cette boisson présente l'avantage de ne contenir qu'environ 15 à 20 kcal versus 150 pour le verre de vin rouge classique. A siroter avec un ceviche, des fruits de mer ou une salade. - Claire B.

Lijst met ingrediënten en voedingsinformatie

Ingrediënten

Voedingswaarden per 100g/100ml

Domein

Le Petit Béret
Dominique Laporte
Oprichter
Dominique Laporte. Oprichter
Château Milhau - Petit Béret Route de Cazedarnes, 34620 Puisserguier - Frankrijk

Dominique Laporte, een wereldnaam op het vlak van oenologie, was sommelier in tempels als hotel Meurice in Parijs, en The Connaught en The Great Eastern Hotel in Londen met Gordon Ramsay. In 2013 versterkte hij het team van Le Petit Béret, waarvoor hij cuvées en aromatische assemblages uitwerkt. Hij brengt de organoleptische eigenschappen naar voren van druiven als syrah, sauvignon en grenache cinsault. Samen met de beste partners (zoals INRA en CTCPA) ontwikkelt Dominique een unieke natuurlijke formule. Het gaat om een vernieuwend technisch procedé dat het beste haalt uit de druif en de natuur, zonder alcohol, dealcoholisatie, fermentatie, conserveermiddelen of sulfieten. Zo blijft alleen de essentie over: het plezier van Zuid-Franse wijndomeinen.

Landgoed wijnen