tab.fav
tab.tasting
title
Kenmerken
Beschrijving
Lichtgeel met strokleurige nuances. De neus onthult toetsen van pompelmoes, bloedsinaasappel en citroen. In de mond verleidt de wijn met zijn levendigheid en de verfrissende citrussmaken die typisch zijn voor de sauvignondruif. Hij blijft licht en fris, met een soepele structuur en blijft lang aanhouden.
Dominique Laporte, beste sommelier van Frankrijk
Aroma's
Primaire aroma's
Druivenras
Smaakadvies
Expertcommentaar
Lijst met ingrediënten en voedingsinformatie
Ingrediënten
Voedingswaarden per 100g/100ml
Domein
Le Petit BéretDominique Laporte
Oprichter
Dominique Laporte, een wereldnaam op het vlak van oenologie, was sommelier in tempels als hotel Meurice in Parijs, en The Connaught en The Great Eastern Hotel in Londen met Gordon Ramsay. In 2013 versterkte hij het team van Le Petit Béret, waarvoor hij cuvées en aromatische assemblages uitwerkt. Hij brengt de organoleptische eigenschappen naar voren van druiven als syrah, sauvignon en grenache cinsault. Samen met de beste partners (zoals INRA en CTCPA) ontwikkelt Dominique een unieke natuurlijke formule. Het gaat om een vernieuwend technisch procedé dat het beste haalt uit de druif en de natuur, zonder alcohol, dealcoholisatie, fermentatie, conserveermiddelen of sulfieten. Zo blijft alleen de essentie over: het plezier van Zuid-Franse wijndomeinen.