tab.fav
tab.tasting
title
Kenmerken
Beschrijving
Intense neus van nootmuskaat. De rijpe fruitaroma’s mengen zich harmonieus met de frisse florale toetsen. Fijne hints van roos, lychee en rijpe ananas maken het geheel complex en bedwelmend. Een perfecte harmonie van zachtheid en frisheid, met een vleugje bitterheid voor nog meer persistentie.
Dominique Laporte , meilleur sommelier de France
Aroma's
Primaire aroma's
Secundair aroma
Smaakadvies
Expertcommentaar
Lijst met ingrediënten en voedingsinformatie
Ingrediënten
Voedingswaarden per 100g/100ml
Domein
Le Petit BéretDominique Laporte
Oprichter
Dominique Laporte, een wereldnaam op het vlak van oenologie, was sommelier in tempels als hotel Meurice in Parijs, en The Connaught en The Great Eastern Hotel in Londen met Gordon Ramsay. In 2013 versterkte hij het team van Le Petit Béret, waarvoor hij cuvées en aromatische assemblages uitwerkt. Hij brengt de organoleptische eigenschappen naar voren van druiven als syrah, sauvignon en grenache cinsault. Samen met de beste partners (zoals INRA en CTCPA) ontwikkelt Dominique een unieke natuurlijke formule. Het gaat om een vernieuwend technisch procedé dat het beste haalt uit de druif en de natuur, zonder alcohol, dealcoholisatie, fermentatie, conserveermiddelen of sulfieten. Zo blijft alleen de essentie over: het plezier van Zuid-Franse wijndomeinen.