Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Intense neus van nootmuskaat. De rijpe fruitaroma’s mengen zich harmonieus met de frisse florale toetsen. Fijne hints van roos, lychee en rijpe ananas maken het geheel complex en bedwelmend. Een perfecte harmonie van zachtheid en frisheid, met een vleugje bitterheid voor nog meer persistentie.

Dominique Laporte , meilleur sommelier de France

Aroma's

Primaire aroma's
AnanasAnanas
LycheeLychee
Secundair aroma
RoosRoos

Smaakadvies

Serveertemperatuur : tussen 8° en 9°
Smaakcombinaties : Aperitief, Foie gras, Desserts met wit fruit
Aperitief, Foie gras, Desserts met wit fruit

Expertcommentaar

distinction
Recommandé
Le Château Petit Béret est une propriété viticole qui se trouve dans la commune de Puisserguier dans le département de l'Hérault, à vingt kilomètres de Béziers. Ce domaine ne produit que des sans alcools à partir de jus de raisins produits en agriculture biologique. Ce produit n'est pas du vin car il n'y a eu aucune fermentation alcoolique. C'est du jus, de l'eau, du sucre et de l'acide tartrique. Au nez, on retrouve le profil aromatique intense du raisin muscat avec la rose, le litchi, la marjolaine, le géranium. En bouche, c'est fruité et doux et ça rappelle le muscat de Rivesaltes, mais sans l'alcool. Conseillé avec apéritif, toast au foie gras, salade de fruits. - Pascal Jassogne

Lijst met ingrediënten en voedingsinformatie

Ingrediënten

Voedingswaarden per 100g/100ml

Domein

Le Petit Béret
Dominique Laporte
Oprichter
Dominique Laporte. Oprichter
Château Milhau - Petit Béret Route de Cazedarnes, 34620 Puisserguier - Frankrijk

Dominique Laporte, een wereldnaam op het vlak van oenologie, was sommelier in tempels als hotel Meurice in Parijs, en The Connaught en The Great Eastern Hotel in Londen met Gordon Ramsay. In 2013 versterkte hij het team van Le Petit Béret, waarvoor hij cuvées en aromatische assemblages uitwerkt. Hij brengt de organoleptische eigenschappen naar voren van druiven als syrah, sauvignon en grenache cinsault. Samen met de beste partners (zoals INRA en CTCPA) ontwikkelt Dominique een unieke natuurlijke formule. Het gaat om een vernieuwend technisch procedé dat het beste haalt uit de druif en de natuur, zonder alcohol, dealcoholisatie, fermentatie, conserveermiddelen of sulfieten. Zo blijft alleen de essentie over: het plezier van Zuid-Franse wijndomeinen.

Landgoed wijnen