Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Purperen kleur met zwarte nuances. De neus heeft intense aroma’s van zwart fruit, bosbessen en braambessen. Subtiele toetsen van bosviooltjes, paprika en peper maken plaats voor elegante hout- en vanilletoetsen. In de mond een volle en volumineuze structuur. De perfect geïntegreerde tannines zorgen voor een evenwichtig en harmonieus geheel.

Dominique Laporte , beste sommelier van Frankrijk

Aroma's

Primaire aroma's
BraambesBraambes
BosbesBosbes
Secundaire aroma's
PeperPeper
VanilleVanille
LavendelLavendel

Smaakadvies

Serveertemperatuur : tussen 12° en 15°
Smaakcombinaties : Sterke kazen, Grof wild, Rood vlees
Sterke kazen, Grof wild, Rood vlees

Lijst met ingrediënten en voedingsinformatie

Ingrediënten

Voedingswaarden per 100g/100ml

Domein

Le Petit Béret
Dominique Laporte
Oprichter
Dominique Laporte. Oprichter
Château Milhau - Petit Béret Route de Cazedarnes, 34620 Puisserguier - Frankrijk

Dominique Laporte, een wereldnaam op het vlak van oenologie, was sommelier in tempels als hotel Meurice in Parijs, en The Connaught en The Great Eastern Hotel in Londen met Gordon Ramsay. In 2013 versterkte hij het team van Le Petit Béret, waarvoor hij cuvées en aromatische assemblages uitwerkt. Hij brengt de organoleptische eigenschappen naar voren van druiven als syrah, sauvignon en grenache cinsault. Samen met de beste partners (zoals INRA en CTCPA) ontwikkelt Dominique een unieke natuurlijke formule. Het gaat om een vernieuwend technisch procedé dat het beste haalt uit de druif en de natuur, zonder alcohol, dealcoholisatie, fermentatie, conserveermiddelen of sulfieten. Zo blijft alleen de essentie over: het plezier van Zuid-Franse wijndomeinen.

Landgoed wijnen