Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Een dichte, krachtige, complexe wijn die cacao, specerijen, morellen en kreupelhout mengt. Een soepele, zachte wijn. Een mooie, uitgesproken robijnrode kleur, een zeer karaktervolle wijn.

Cécile Dardanelli, wijnmaakster

Aroma's

Primaire aroma's
Zwarte besZwarte bes
Zwart fruitZwart fruit
Secundair aroma
ConfituurConfituur

Druivenras

Gamay
100%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2028
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Sterke kazen, Rood vlees, Vederwild
Sterke kazen, Rood vlees, Vederwild

Productieproces

Vinificatie: 10 - 15 dagen vatting. Pneumatische persing onder lage druk. Temperatuurgecontroleerde vinificatie. Fermentatietemperatuur 25-30°C. Malolactische gisting uitgevoerd. Teeltmethode: handgeplukt - groene oogst. Snoeien. Bekersnoei. Plantdichtheid 8.000 tot 10.000 wijnstokken/ha.

Expertcommentaar

distinction
Recommandé
Un fruité riche (fraise, groseille), une belle structure tannique, et la belle acidité du gamay pour titiller les papilles. Joli vin, dont le bel avenir… dépendra de votre degré de patience et de votre capacité à lui résister. Du même domaine, nous avons apprécié également le Saint-Amour Les Gagères, un peu plus fluide, mais désaltérant.

Domein

Domaine Bel Avenir
Cécile et Alain Dardanelli
Wijnmakers
Cécile et Alain Dardanelli. Wijnmakers
1087 Rte du Bel Avenir, 71570 La Chapelle-de-Guinchay - Frankrijk

Domaine Bel Avenir, al 4 generaties lang een familiebedrijf, is nu een wijngaard van 18 hectare waar onze druivensoort, Gamay Noir à Jus Blanc, in harmonie floreert. Vanaf de lente, wanneer de toekomstige oogst al wordt voorbereid in de knoppen van de gekozen wijnstokken, tot aan de oogst, begeleidt Alain Dardanelli de ontwikkeling van de trossen om het maximale te halen uit het terroir verspreid over 9 gemeenten. Door traditie en moderniteit te combineren met een thermoregulerende methode, brengt het domein alle rijkdom van het terroir in zijn wijnen naar boven.

Landgoed wijnen