tab.fav
tab.tasting
title
Kenmerken
Beschrijving
Een dichte, krachtige, complexe wijn die cacao, specerijen, morellen en kreupelhout mengt. Een soepele, zachte wijn. Een mooie, uitgesproken robijnrode kleur, een zeer karaktervolle wijn.
Cécile Dardanelli, wijnmaakster
Aroma's
Primaire aroma's
Secundair aroma
Druivenras
Smaakadvies
Productieproces
Vinificatie: 10 - 15 dagen vatting. Pneumatische persing onder lage druk. Temperatuurgecontroleerde vinificatie. Fermentatietemperatuur 25-30°C. Malolactische gisting uitgevoerd. Teeltmethode: handgeplukt - groene oogst. Snoeien. Bekersnoei. Plantdichtheid 8.000 tot 10.000 wijnstokken/ha.Expertcommentaar
Domein
Domaine Bel AvenirCécile et Alain Dardanelli
Wijnmakers
Domaine Bel Avenir, al 4 generaties lang een familiebedrijf, is nu een wijngaard van 18 hectare waar onze druivensoort, Gamay Noir à Jus Blanc, in harmonie floreert. Vanaf de lente, wanneer de toekomstige oogst al wordt voorbereid in de knoppen van de gekozen wijnstokken, tot aan de oogst, begeleidt Alain Dardanelli de ontwikkeling van de trossen om het maximale te halen uit het terroir verspreid over 9 gemeenten. Door traditie en moderniteit te combineren met een thermoregulerende methode, brengt het domein alle rijkdom van het terroir in zijn wijnen naar boven.