tab.fav
tab.tasting
title




Kenmerken
Beschrijving
Robijnrode kleur, met aroma's van rood fruit en kruiden vergezeld van minerale toetsen. Goed gebalanceerde tannines, krachtig maar rond in de mond.
Cécile Dardanelli, wijnmaakster
Aroma's
Primaire aroma's


Secundair aroma

Druivenras
Smaakadvies

Productieproces
Teelt: gobelet snoeien. Handgeplukt - groene oogst. Trossen. Vinificatie: 12 - 15 dagen vaten. Pneumatische persing onder lage druk. Temperatuur-gecontroleerde vinificatie. Vergistingstemperatuur 25 - 30°C. Malolactische gisting uitgevoerd.Expertcommentaar


Domein
Domaine Bel AvenirCécile et Alain Dardanelli
Wijnmakers

Domaine Bel Avenir, al 4 generaties lang een familiebedrijf, is nu een wijngaard van 18 hectare waar onze druivensoort, Gamay Noir à Jus Blanc, in harmonie floreert. Vanaf de lente, wanneer de toekomstige oogst al wordt voorbereid in de knoppen van de gekozen wijnstokken, tot aan de oogst, begeleidt Alain Dardanelli de ontwikkeling van de trossen om het maximale te halen uit het terroir verspreid over 9 gemeenten. Door traditie en moderniteit te combineren met een thermoregulerende methode, brengt het domein alle rijkdom van het terroir in zijn wijnen naar boven.