tab.fav
tab.tasting
title
Kenmerken
Beschrijving
Een levendige wijn met een lichte, voluptueuze robijnrode kleur en bloemige en fruitige aroma's. De body is zacht en harmonieus. We kijken er uiteraard naar uit om deze wijn op Valentijnsdag, 14 februari, te drinken.
Cécile Dardanelli, wijnmaakster
Aroma's
Primaire aroma's
Druivenras
Smaakadvies
Productieproces
Teelt: gobelet snoeien. Handmatig oogsten - Groen oogsten. Snoeien. Plantdichtheid 10.000 wijnstokken/ha. Vinificatie: 10 - 12 dagen vaten. Pneumatische persing onder lage druk. Temperatuurgecontroleerde gisting bij 25-30°C. Malolactische gisting wordt uitgevoerd.Expertcommentaar
Domein
Domaine Bel AvenirCécile et Alain Dardanelli
Wijnmakers
Domaine Bel Avenir, al 4 generaties lang een familiebedrijf, is nu een wijngaard van 18 hectare waar onze druivensoort, Gamay Noir à Jus Blanc, in harmonie floreert. Vanaf de lente, wanneer de toekomstige oogst al wordt voorbereid in de knoppen van de gekozen wijnstokken, tot aan de oogst, begeleidt Alain Dardanelli de ontwikkeling van de trossen om het maximale te halen uit het terroir verspreid over 9 gemeenten. Door traditie en moderniteit te combineren met een thermoregulerende methode, brengt het domein alle rijkdom van het terroir in zijn wijnen naar boven.