Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Een levendige wijn met een lichte, voluptueuze robijnrode kleur en bloemige en fruitige aroma's. De body is zacht en harmonieus. We kijken er uiteraard naar uit om deze wijn op Valentijnsdag, 14 februari, te drinken.

Cécile Dardanelli, wijnmaakster

Aroma's

Primaire aroma's
Zwarte besZwarte bes
AardbeiAardbei
FramboosFramboos

Druivenras

Gamay
100%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2026
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Charcuterie, Wit vlees, Aperitief
Charcuterie, Wit vlees, Aperitief

Productieproces

Teelt: gobelet snoeien. Handmatig oogsten - Groen oogsten. Snoeien. Plantdichtheid 10.000 wijnstokken/ha. Vinificatie: 10 - 12 dagen vaten. Pneumatische persing onder lage druk. Temperatuurgecontroleerde gisting bij 25-30°C. Malolactische gisting wordt uitgevoerd.

Expertcommentaar

distinction
Recommandé
Enfin un Saint-Amour pour un autre moment que la Saint Valentin ! Féminin et raffiné comme le qualifie le propriétaire, ce pur gamay sur sol argilo-siliceux joue sur le fruit et la souplesse. Ayant fait sa malolactique, il peut, mais ce n’est pas nécessaire, se garder un an ou deux. A boire pour le plaisir ou sur une viande blanche. Charmeur. - Giers

Domein

Domaine Bel Avenir
Cécile et Alain Dardanelli
Wijnmakers
Cécile et Alain Dardanelli. Wijnmakers
1087 Rte du Bel Avenir, 71570 La Chapelle-de-Guinchay - Frankrijk

Domaine Bel Avenir, al 4 generaties lang een familiebedrijf, is nu een wijngaard van 18 hectare waar onze druivensoort, Gamay Noir à Jus Blanc, in harmonie floreert. Vanaf de lente, wanneer de toekomstige oogst al wordt voorbereid in de knoppen van de gekozen wijnstokken, tot aan de oogst, begeleidt Alain Dardanelli de ontwikkeling van de trossen om het maximale te halen uit het terroir verspreid over 9 gemeenten. Door traditie en moderniteit te combineren met een thermoregulerende methode, brengt het domein alle rijkdom van het terroir in zijn wijnen naar boven.

Landgoed wijnen