tab.fav
tab.tasting
title
Kenmerken
Beschrijving
Lichte snoeproze kleur. Een elegante neus met toetsen van citrusvruchten en rode bessen. Expressief in de mond, de wijn is soepel, fris en intens.
Aroma's
Primaire aroma's
Druivenrassen
Smaakadvies
Productieproces
Vinificatie: gekoelde druiven, daarna directe persing, koude bezinking, filtratie van de droesem die opnieuw in de most wordt opgenomen, temperatuurgecontroleerde gisting bij 15-17°C met geselecteerde gisten om aroma's van citrusvruchten en wit fruit te geven. Rijping: roestvrijstalen vaten.Domein
Vins BrébanJean-Jacques Bréban, voorzitter en CEO van Vins Bréban, erfde de passie voor wijn van zijn vader Raymond Bréban. In 1952 ontdekte de oprichter van het bedrijf, Raymond Bréban, de wijnen uit de Provence en besloot hij zich toe te leggen op de productie en promotie van Provençaalse kwaliteitswijnen. Tegen 1960 werkte hij samen met 10 wijnhuizen en bouwde hij duurzame relaties op met consumenten en wijnmakers. De ontwikkeling, rijping, productie en marketing van Provençaalse wijnen vormen de kernactiviteiten van "Vins Bréban". Altijd met aandacht voor de behoeften van zijn klanten en partners, houdt het bedrijf rekening met alle specifieke kenmerken van zijn wijnen om wijnen te produceren die de identiteit van het terroir respecteren en tegelijkertijd trouw blijven aan het imago van de Provence. In 1968 nam Jean-Jacques Bréban, de zoon van Raymond Bréban, de leiding van het bedrijf over en bleef vol overtuiging werken aan de uitmuntendheid van het product. Zijn globale aanpak is gebaseerd op de principes van kwaliteit, authenticiteit, respect voor de gewassen en het milieu (duurzame landbouw) en een constante zoektocht naar een nieuwe smaak die een mix van het verleden en het heden uitdrukt.