Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Deze blend van syrah, grenache en mourvèdre heeft een indigoblauwe kleur. De neus van deze wijn onthult een complex en betoverend aromatisch boeket. Aroma's van vijgen en leer creëren een intrigerende eerste indruk, terwijl toetsen van bosvruchten, sandelhout, boter, honing en kirsch een uitzonderlijke diversiteit en rijkdom toevoegen aan deze aromatische compositie. In de mond is de body zacht en de textuur is aangenaam door de fruitige toetsen.

Aroma's

Primaire aroma's
VijgVijg
Zwart fruitZwart fruit
Secundaire aroma's
LederLeder
HoningHoning

Druivenrassen

Syrah
65%
Grenache
30%
Mourvèdre
5%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2027
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Karafferen : Ja
Smaakcombinaties : Sterke kazen, Gegrild vlees, Rood vlees
Sterke kazen, Gegrild vlees, Rood vlees

Productieproces

We weten al heel lang dat de bodemeigenschappen altijd variëren binnen een domein, waardoor verschillende partijen wijn ontstaan. De installaties voor de wijnbereiding om deze nuances in het terroir volledig tot hun recht te laten komen: bij de oogst, om de vaten te vullen, zelfs de kleinere, zijn we soms genoodzaakt om druiven te mengen waarvan we weten dat ze in de vaten zitten. We fermenteren al meer dan tien jaar in vaten bij ons thuis en in MENDOZA-ARGENTINA: dankzij deze traditionele maar enigszins beperkende techniek heeft ons in staat gesteld om te observeren dat we voor een bepaald perceel wijnstokken wijnen kunnen produceren met verschillende kenmerken die kunnen worden gemaakt afhankelijk van hun specifieke aard. Hiervoor zijn twee dingen nodig: de faciliteiten en de nodige vaardigheden. Onze wijngaarden hebben terroirs die zeer interessant maar heterogeen zijn. scheiden om in elk geval de beste wijn te verkrijgen en om bijgevolg meer oordeelkundige blends te kunnen maken. De vinificatietechniek op vat bestaat, na het handmatig sorteren, uit het vullen van de vaten met Dit maakt het mogelijk om verschillende gebieden van elkaar te scheiden, zelfs binnen hetzelfde perceel. Ook een grotere flexibiliteit bij het oogsten “à la carte”, door gewoon het beste van elke dag te nemen. De gisting gebeurt met hele druiven en de extractie gebeurt door de vaten manueel te draaien. de vaten, wat een zeer nauwkeurige controle van het eindniveau mogelijk maakt. Over het algemeen zijn de maceraties lang, met 30-35 dagen contact.

Domein

La Croix de Saint Jean
Michel Fabre
Wijnmaker
Michel Fabre. Wijnmaker
2 CH La Croix de Saint Jean, 11120 Bize Minervois - Frankrijk

Sinds drie generaties haalt de familie Fabre het allerbeste uit de diversiteit van de Minervois grondgebieden. Na een strenge selectie van de terreinen, op basis van bodemkundige criteria, telt de wijngaard nu een oppervlakte van 11 ha. Hij bestaat uit 5 delen die verschillen op het vlak van zon, oriëntatie en hoogte. Op elk deel zijn druivenrassen aangeplant die passen bij het bodemtype. De leeftijd van de stokken schommelt tussen 10 en 50 jaar. De kweekmethode is traditioneel, met respect voor mens en milieu. Ze verschilt per perceel, zodat het potentieel maximaal wordt benut en de wijn zijn eigen identiteit krijgt.

Landgoed wijnen