tab.fav
tab.tasting
title
La Croix de Saint Jean
Michel Fabre liep stage in tal van Franse wijngaarden, maar ook in Argentinië en Brazilië. Nadien keerde hij terug naar Minervois om er het fantastische project La Croix de St Jean op poten te zetten. Met een selectie van heel erg uiteenlopende grondgebieden en de techniek van de ‘vinification intégrale’ bekomt hij een uitzonderlijke aromatische intensiteit.
domain
Sinds drie generaties haalt de familie Fabre het allerbeste uit de diversiteit van de Minervois grondgebieden. Na een strenge selectie van de terreinen, op basis van bodemkundige criteria, telt de wijngaard nu een oppervlakte van 11 ha. Hij bestaat uit 5 delen die verschillen op het vlak van zon, oriëntatie en hoogte. Op elk deel zijn druivenrassen aangeplant die passen bij het bodemtype. De leeftijd van de stokken schommelt tussen 10 en 50 jaar. De kweekmethode is traditioneel, met respect voor mens en milieu. Ze verschilt per perceel, zodat het potentieel maximaal wordt benut en de wijn zijn eigen identiteit krijgt.