Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Een wijn die zich onderscheidt door zijn fris en fruitig karakter. Zijn roze kleur weerspiegelt de lichtheid. In de neus biedt deze wijn een aromatisch boeket met toetsen van zwarte bes, framboos en aardbei. In de mond vinden we aroma’s van klein rood fruit, zoals aardbeien en bessen, met sappige en zoete smaken. Ideaal voor zomerse maaltijden en gezellige momenten.

Christophe Novara, voorzitter Cellier des Chartreux

Aroma's

Primaire aroma's
Klein rood fruitKlein rood fruit
Zwarte besZwarte bes

Druivenrassen

Grenache
85%
Cinsault
15%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2025
Serveertemperatuur : tussen 9° en 12°
Smaakcombinaties : Aperitief, Gegrilde vis, Slaatjes, Wit vlees
Aperitief, Gegrilde vis, Slaatjes, Wit vlees

Expertcommentaar

distinction
Recommandé
Leuk flesje, leuke naam, gewoon lekker en nog geen 5 euro. Wat wil je nog meer. Uit de Languedoc deze blend van 85% grenache aangevuld met cinsault, vrij licht gekleurd, geurt naar bloesems en rijpe perzik, klein rood fruit in de mond, net als pompelmoes en mandarijn. Pittig zuurtje in de staart. Bij een zomerslaatje. - Alain Bloeykens

Domein

Cellier des Chartreux
Christophe Novara
Voorzitter
Christophe Novara. Voorzitter
D6580F, 30131 Pujaut - Frankrijk

De wijngaard Cellier des Chartreux, gelegen op een uitstekend grondgebied tussen de Languedoc en de Provence, heeft een rijke geschiedenis en geniet van een Middellandse-Zeeklimaat. Op de vlakte van Pujaut worden de wijnen met de benamingen Côtes du Rhône en Côtes du Rhône Villages gemaakt van druiven afkomstig van percelen met rolkeien die in de loop der tijden door de Rhône zijn aangevoerd. Voor de cépage-wijnen wordt het klei-kalkterroir van het oude meer van Pujaut gebruikt, in 1612 drooggelegd door de Chartreux-monniken. Sinds 1929 heeft de Cellier des Chartreux altijd gewaakt over zijn patrimonium. Innovatie, traditie en aloude vakkennis gaan hand in hand bij de productie van subtiele en complexe wijnen met een typische smaak.

Landgoed wijnen