Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Deze zeer dieprode wijn onthult gekonfijte en geroosterde toetsen in de neus. Rijk, krachtig en fijn in balans, vol en intens in de mond.

Aroma's

Primaire aroma's
KersKers
VijgVijg
Zwart fruitZwart fruit
Secundaire aroma's
MokkaMokka
PeperPeper
Geroosterde koffieGeroosterde koffie

Druivenrassen

Nero d'avola
70%
Nerello Mascalese
10%
Merlot
10%
Cabernet-Sauvignon
10%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2024 - 2026
Serveertemperatuur : tussen 15° en 18°
Smaakcombinaties : Pasta, Rood vlees
Pasta, Rood vlees

Productieproces

De druiven worden 4 weken bewaard in een fruitkamer met temperatuurcontrole. Natuurlijke enzymatische processen ontwikkelen de kenmerkende aroma's en het smaakprofiel. De druiven worden voorzichtig behandeld om hun delicate balans te bewaren. De wijn rijpt 8 tot 10 maanden in eiken gegrilde vaten. Na 4 maanden op fles begint de wijn zijn beste expressie te tonen.

Domein

Barone Montalto


.
Via Pirio, 12040 Priocca CN - Italië

Onze passie voor deze streek is enorm. Het is voor ons heel belangrijk om onze beloften naar ons project en onze familie toe telkens te verbeteren. Hier willen we jullie ons bedrijf en de personen vertegenwoordigen die meegeholpen hebben aan de geschiedenis van ons bestaan. Barone Montalto heeft authentieke wijnen met een moderne toets en een Siciliaanse ziel. We bereiken de kwaliteit van onze wijnen dankzij de keuze voor de beste druiven die de natuurlijke kenmerken en de uiterlijke variëteit behouden tijdens de vinificatie.

Landgoed wijnen