tab.fav
tab.tasting
title
Château Fougas
Biodynamie bestudeert de cyclus van levende organismen. Bij Château Fougas wordt de bewerking van de wijnstok bepaald in functie van de dag: “wortel, blad of vrucht”. Door de natuurlijke behandeling blijven zoveel mogelijk micro-organismen in de grond aanwezig, wat de weerstand van de stokken tegen ziekte versterkt. Biodynamische wijnen worden gekenmerkt door helderheid, een goede aciditeit en een mooie elasticiteit in de mond.
domain
De inplanting van de wijngaard dateert van de 17de eeuw. Het Château Fougas behoorde indertijd toe aan de priorij Bellegarde. Een aquarel van een landmeter uit die periode toont de gronden die zich in één geheel uitstrekken rond het kasteel, net als vandaag. Een mooi gebouw in Girondinsteen, gebouwd in 1778, getuigt van dat verleden. Château Fougas is al terug te vinden tussen de 'Grands Crus Bourgeois' in de eerste editie van de 'Feret' wijngids. In 1976 werd het een familie-eigendom. Jean-Yves Bechet stamt uit een familie van Bordelese wijnhandelaars. Samen met zijn echtgenote Michèle blaast hij het grondgebied nieuw leven in, wat volop tot uiting komt in hun wijnen.