tab.fav
tab.tasting
title
Kenmerken
Beschrijving
Ritocco is een prestigieuze wijn gemaakt volgens een oude techniek die in de Venetostreek bekendstaat als 'ripasso'. De techniek bestaat erin de Valpolicella-wijn meer body en karakter te geven door hem over het residu te laten lopen van de gedroogde druiven die worden gebruikt voor de productie van Amarone en Recioto. Dit proces, met de daaropvolgende rijping van minstens een jaar op kleine vaten van Franse eik, versterkt de structuur, kleur en smaak van de Valpolicella, zonder afbreuk te doen aan zijn frisheid.
Luca Degani, directeur
Druivenrassen
Smaakadvies
Domein
Cantina ValpantenaLuca Degani
Directeur
De kelder werd in 1958 gesticht als coöperatief partnership tussen een aantal wijnbouwers uit Verona. Hij telt nu ongeveer 300 leden die in totaal ongeveer 600 ha wijngaarden bewerken, onder meer in alle gecontroleerde oorsprongsbenamingen van de heuvelzone van Verona. De grote inzet en de zorg die wordt besteed aan elk stadium in de productieketen (een mix van traditie en innovatie) hebben geleid tot een uitstekend kwaliteitsniveau. Zo halen we het beste uit de kwaliteiten van de druiven en olijven die de leden kweken.