tab.fav
tab.tasting
title
Kenmerken
Beschrijving
Het schuimen gebeurt met de 'Charmat'-methode bij gecontroleerde temperatuur. De manueel geplukte druiven worden onmiddellijk geperst en de gefilterde en gekoelde most wordt bij lage temperatuur bewaard tot de volgende gistingfase, om de frisheid van het boeket te behouden. Aromatisch, subtiel, zoet, vlot, evenwichtig, typisch. Soms een toets van salie. Perfect bij desserts, vooral bij gebakjes.
Daniele Loredana, export manager
Aroma's
Primaire aroma's
Secundair aroma
Druivenras
Smaakadvies
Lijst met ingrediënten en voedingsinformatie
Ingrediënten
Voedingswaarden per 100g/100ml
Domein
SanteroHet 958 Santero wijnhuis ontstond in 1958 in Piemonte, in het noordwesten van Italië, uit de intuïtie en vastberadenheid van de gebroeders Santero. Op de achtergrond is de grote Italiaanse mousserende wijnindustrie te zien, geboren in Piemonte in 1865. Een les in geschiedenis, kennis en bedrijfswaarden die 958 Santero vanaf 1958 tot op de dag van vandaag heeft weten om te zetten in een persoonlijke interpretatie in naam van creativiteit. Sinds enkele jaren onderscheiden de mousserende wijnen, cocktails en aperitieven van 958 Santero zich niet alleen door hun kwaliteit, maar ook door de originaliteit van hun uiterst creatieve verpakkingen, die nooit banaal zijn en voorop lopen in nieuwe manieren van ontwerpen en distribueren van volledig innovatieve verpakkingen en verpakkingsmethoden. Vandaag de dag is 958 Santero een modern, dynamisch bedrijf dat altijd verbonden is, toegewijd is aan delen en voortdurend in ontwikkeling is, een bedrijf dat zijn wortels onthoudt maar ook naar de toekomst kijkt, doelen stelt en uitdagingen aangaat, zowel thuis als op buitenlandse markten.