tab.fav
tab.tasting
title
Kenmerken
Beschrijving
Subtiele aroma’s van peer en bloemen. Aangenaam sprankelend en fruitig in de mond. Een lichte en verfrissende body met een zachte afwerking.
Raphael Dal Bo, oprichter en manager
Aroma's
Primaire aroma's
Druivenras
Smaakadvies
Lijst met ingrediënten en voedingsinformatie
Ingrediënten
Voedingswaarden per 100g/100ml
Domein
Raphael Dal BoDe plaats ,met Conegliano, wordt beschouwd als de oorspronkelijke regio van de Prosecco. De "Colline del Prosecco" tussen Conegliano en Valdobbiadene is sinds 2019 een UNESCO Werelderfgoed. Op ongeveer 80 kilometer van Venetië en de Dolomieten ligt het prachtige heuvellandschap tussen de zee en de uitlopers van de Alpen. De plaats biedt een uniek microklimaat en ideale bodemeigenschappen voor de lokale wijnbouw. Duurzaam en ecologisch denken blijft de ontwikkeling van ons bedrijf vormgeven. In 2020 zal Raphael Dal Bo AG opnieuw een voortrekkersrol gaan spelen bij de productie van de schuimwijn uit resistente druivensoorten. Deze variëteiten worden gekenmerkt door een natuurlijke resistentie tegen ziektes en een lagere gevoeligheid voor de klimaatverandering. Een duurzame en toekomstgerichte aanpak van de biologische wijnbouw.