Logo cora Wijn

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Deze vintage cava is afkomstig van een zorgvuldige selectie van druiven uit het zuiden van Requena op een hoogte van 720m. De basiswijn lag meer dan 6 maanden op wijnmoer. Eind april werd hij gebotteld. Daarna rijpte hij meer dan 30 maanden. Deze dubbele rijping had twee doelen. Het bereiken van een groot volume in de mond en het behouden van de tropische fruitsmaken van de basiswijn. Hij wordt gepresenteerd als Brut Reserva, om de eerste kenmerken van de Chardonnay-druif naar voren te laten komen.

Manuel Panadero de Luna, directeur

Aroma's

Primaire aroma's
CitrusvruchtenCitrusvruchten
Groene appelGroene appel
Witte bloemenWitte bloemen
Secundaire aroma's
BriocheBrioche
ToastToast
HoningHoning

Druivenras

Chardonnay
100%

Smaakadvies

Serveertemperatuur : tussen 8° en 9°
Smaakcombinaties : Gegrilde vis, Gevogelte, Aperitief, Schaal- en schelpdieren
Gegrilde vis, Gevogelte, Aperitief, Schaal- en schelpdieren

Expertcommentaar

distinction
15/20
Vivement le printemps, le retour des apéros, des fêtes des voisins, des fêtes de famille, et des fêtes tout court ! Un cava fruité et élégant, touche florale, avec du corps, de l’équilibre, une acidité pas trop marquée et de la longueur. On se fait plaisir avec ce 100% chardonnay, et en plus c’est bio. - Marc Roisin
distinction
14/20
Un cava produit dans la région de Valence (Requena) et qui possède la particularité d’être issu non pas d’un assemblage de cépages locaux (souvent xarello, parellada, macabeu) mais uniquement de chardonnay. Un parfum de pomme verte mais aussi des notes beurrées. L’effervescence peut sembler un peu trop envahissante à l’ouverture mais s’estompe assez rapidement. Cette cuvée a bénéficié d’un élevage sur lies (en cuve, au contact des levures mortes) de 6 mois, ce qui a le mérite d’apporter une complexité aromatique et de l’onctuosité au vin. La bouteille a ensuite reposé sur lattes pendant 30 mois (15 mois minimum pour un champagne ordinaire). Résultat? Une bulle fraîche et originale qui se distingue nettement des cavas classiques. Belle découverte et bon rapport qualité prix. - Anthony Fino

Domein

Cavas Uveste
Manuel Panadero de Luna
Directeur
Manuel Panadero de Luna. Directeur
C. de la Construcción, 74, 46340 Requena, Valencia - Spanje

Onze traditie gaat terug tot onze grootouders Pedro Ferrer en Dolores Sala die in het begin van de 20e eeuw begonnen met de productie van cava. Drie generaties later heeft de familie Hevia Ferrer hun erfenis voortgezet. Onze inzet voor biologische productie heeft ons tot een van de toonaangevende producenten in Spanje gemaakt en de duurzaamheid van onze productie is een van onze belangrijkste doelstellingen.

Landgoed wijnen