tab.fav
tab.tasting
title
Kenmerken
Beschrijving
Deze wijn biedt een mooie combinatie van kleur, kracht en complexiteit. In de neus toetsen van rijp fruit, kruiden, florale en minerale nuances. Het gehemelte is krachtig, fijn en goed in balans. De tannines zijn aanwezig en geven de wijn een fluweelzachte textuur. Dit is een Tavel van de bovenste plank, een verwijzing naar het prachtige terroir van Tavel, waar de oudste wijnstokken, die altijd al biologisch-dynamisch werden verbouwd, goed gedijen.
Florian André, eigenaar
Aroma's
Primaire aroma
Secundair aroma
Druivenrassen
Smaakadvies
Productieproces
Handgeplukt van een selectie percelen. Ontstelen en pletten van de druiven. Koude maceratie gedurende 24 tot 72 uur. Persen. Alcoholische gisting met inheemse gisten bij lage temperatuur (16 tot 18°C) gedurende ongeveer 15 dagen. Geen malolactische gisting. Rijping in roestvrijstalen vaten.Expertcommentaar
Domein
Château de ManissyFlorian André
Wijnmaker
Historisch landgoed op de rechteroever van de Rhône uit de 17e eeuw. Château de Manissy, in handen van monniken in de 20e eeuw, is een typische wijngaard van uit de Tavel-appellatie. Deze staat ook bekend voor de Lirac-, Château-Neuf-du-Pape- en Côtes du Rhône-wijnen. . De wijnmaker Florian André zet sinds 2003 de traditie van het maken van de wijnen uit de Zuidelijke vallei van de Rhône voort. Hij werkt er elke dag aan om ervoor te zorgen dat de landbouw steeds respectvoller is voor het milieu en het terroir. . Het domein zet zich in voor biologische en biodynamische wijnbouw om gezonde wijnen te produceren die hun terroir vertegenwoordigen. De wijngaarden van Manissy worden al sinds het begin van de 20e eeuw bewerkt met geïntegreerde landbouwmethoden en dragen sinds 2009 het AB-label.