Logo cora Wijn

🎁 5+1 op groote Bordeaux 2018, 2019 en 2020!

title

subtitle

signupTitle

signupSubtitle

tab.fav

tab.tasting

empty.title

title

empty.title

seePromotionsempty.or empty.login empty.login_basket
forgot_password

Kenmerken

Beschrijving

Deze wijn biedt een mooie combinatie van kleur, kracht en complexiteit. In de neus toetsen van rijp fruit, kruiden, florale en minerale nuances. Het gehemelte is krachtig, fijn en goed in balans. De tannines zijn aanwezig en geven de wijn een fluweelzachte textuur. Dit is een Tavel van de bovenste plank, een verwijzing naar het prachtige terroir van Tavel, waar de oudste wijnstokken, die altijd al biologisch-dynamisch werden verbouwd, goed gedijen.

Florian André, eigenaar

Aroma's

Primaire aroma
Klein rood fruitKlein rood fruit
Secundair aroma
KruidenKruiden

Druivenrassen

Grenache
70%
Syrah
20%
Clairette
10%

Smaakadvies

Bewaartijd : 2023 - 2025
Serveertemperatuur : tussen 9° en 12°
Smaakcombinaties : Gegrilde vis, Wit vlees, Aziatische keuken, Belgische keuken, Schaal- en schelpdieren
Gegrilde vis, Wit vlees, Aziatische keuken, Belgische keuken, Schaal- en schelpdieren

Productieproces

Handgeplukt van een selectie percelen. Ontstelen en pletten van de druiven. Koude maceratie gedurende 24 tot 72 uur. Persen. Alcoholische gisting met inheemse gisten bij lage temperatuur (16 tot 18°C) gedurende ongeveer 15 dagen. Geen malolactische gisting. Rijping in roestvrijstalen vaten.

Domein

Château de Manissy
Florian André
Wijnmaker
Florian André. Wijnmaker
Route de Roquemaure, 30126 Tavel - Frankrijk

Historisch landgoed op de rechteroever van de Rhône uit de 17e eeuw. Château de Manissy, in handen van monniken in de 20e eeuw, is een typische wijngaard van uit de Tavel-appellatie. Deze staat ook bekend voor de Lirac-, Château-Neuf-du-Pape- en Côtes du Rhône-wijnen. . De wijnmaker Florian André zet sinds 2003 de traditie van het maken van de wijnen uit de Zuidelijke vallei van de Rhône voort. Hij werkt er elke dag aan om ervoor te zorgen dat de landbouw steeds respectvoller is voor het milieu en het terroir. . Het domein zet zich in voor biologische en biodynamische wijnbouw om gezonde wijnen te produceren die hun terroir vertegenwoordigen. De wijngaarden van Manissy worden al sinds het begin van de 20e eeuw bewerkt met geïntegreerde landbouwmethoden en dragen sinds 2009 het AB-label. 

Landgoed wijnen