tab.fav
tab.tasting
title




Kenmerken
Beschrijving
2e wijn van Château de Beauregard Een sensuele, muskusachtige streling voor de neus, tegen een achtergrond van morellon. Het gehemelte, gekenmerkt door zoet fruit en paarse bloemen, heeft een onschuldige eenvoud, maar is niettemin serieus op de afdronk. Soepel, rond en verlangend is dit een luxueuze tweede wijn.
Le Figaro
Aroma's
Primaire aroma's


Secundair aroma

Druivenrassen
Smaakadvies

Productieproces
Vinifications intra-parcellaires: Le cuvier gravitaire reçoit la vendange par petit cuvons de 3hl acheminés par ascenseur. 22 cuves tronconiques en béton brut thermorégulées dans la masse, accueillent le millésime par unités parcellaires. Fermentation Alcoolique : T° régulée entre 26° et 30°C en fonction du potentiel des cuves et de l’extraction tannique souhaitée. Vinification intégrale en barriques neuves de 225L Cuvaison entre 3 et 5 semaines. Fermentation malolactique en barriques neuves pour les meilleures cuves. Elevage: En barriques de 1 et 2 vins pendant 12 mois. 6 tonneliers différents. Nouveauté 2019 : élevage en partie réalisé en jarres en terre cuite.Expertcommentaar


Domein
Château BeauregardFamilles Moulin et Cathiard
Eigenaars

De wijngaard van Château Beauregard telt bijna 18 ha wijnstokken, mooi aangeplant op de zuidelijke helling van het bekende plateau van Catusseau. Door zijn bevoorrechte ligging en de kwaliteit van de wijnen behoort hij tot de beste cru's van de gemeente. De grind- of zand-grindbodem, met een ondergrond van klei die rijk is aan ijzer, geeft de wijnen van Beauregard fijnheid en een gedistingeerd karakter. Ze vallen in de smaak bij de meeste, veeleisende liefhebbers.